Nitrazepam

mogadonNet als oxazepam hoort nitrazepam vroeger ook wel bekend onder de naam Mogadon ook tot de benzodiazepinen. In dit artikel gaan we u meer vertellen over nitrazepam. Benzodiazepinen is enkel een overkoepelende naam voor het aangeven van verschillende medicijnen die hier toe behoren.

Wat doet het medicijn precies? Dat vraagt u zich vast af natuurlijk. Misschien bent u op deze website terecht gekomen, omdat u zelf met  vragen zit, omdat het medicijn u is voor geschreven via de huisarts. Maar het kan ook zijn dat u op een andere manier interesse hebt in het medicijn natuurlijk. Dat maakt ook niet uit; het is uiteindelijk belangrijk dat u de informatie hebt die u zocht over nitrazepam.

Prikkels

Het werkt spierontspannend, maar ook rustgevend. Daarbij vermindert het medicijn ook angstgevoelens en de prikkels in u hersenen worden beïnvloed door dit medicijn. U hersenen werken zo dat zij uiteindelijk voor de ontwikkeling zorgen van u verdere uitingen. Dus u hersenen sturen de prikkels door, zodat de prikkels goed worden opgevangen en zodat u lichaam deze kan verwerken. Maar het kan ook zijn dat u te veel prikkels krijgt of juist te weinig. Het medicijn nitrazepam kan er dan gelukkig voor zorgen dat dit proces wordt bijgestuurd.
Met de bijsturing, op deze manier, zorgt het medicijn er voor dat u  uiteindelijk beter kunt functioneren. Sommige mensen hebben epilepsie, maar bij het hebben van epilepsie komen verschillende vormen om de hoek kijken. Bij bepaalde vormen van epilepsie wordt het medicijn nitrazepam ook voorgeschreven. Dit is overigens niet altijd het geval en gaat altijd in overleg met de huisarts. Als hij of zij zeker weet dat het iets toevoegt als extra’s bovenop de al gegeven medicijnen of de situatie.

Slaapstoornis

Daarnaast wordt het medicijn ook voorgeschreven aan mensen die een slaapstoornis hebben. Dus die echt chronisch te veel of te weinig en dus te onregelmatig slapen. Nu weet u in het kort waarom dit medicijn wordt voorgeschreven en waarvoor.  Wat u ook nog moet weten over nitrazepam is dat dit medicijn een langdurige werking per dosering  heeft van ongeveer 16 tot maximaal 38 uur. U mag dit medicijn hooguit een paar weken gebruiken anders kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden als u wilt stoppen. Naast dit middel kan de huisarts u ook diazepam, lorazepam of oxazepam voorschrijven als u last heeft van slaapstoornissen. Deze medicijnen hebben vrijwel allemaal dezelfde werking met een aantal kleine verschillen. De huisarts zal kiezen voor het medicijn dat het beste bij u klachten en persoonlijke situatie past. U kunt altijd contact opnemen met de huisarts of apotheek  als u meer informatie wil omtrent deze middelen.

Meer informatie over nitrazepam kunt u vinden op deze website.